مذاکره سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه با سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه پس از سه ساعت پایان یافت.
عراقچی و ریابکوف معاونان وزارت امور خارجه ایران و روسیه در این مذاکرات بر ادامه همگرایی دو کشور در اجرای برجام تا نقطه نهایی تاکید کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مذاکرهکنندگان ارشد هستهای دو کشور در نشست سه ساعته خود، اهمیت ادامه اجرای برجام و لزوم عملی شدن تعهدهای طرفهای امضاکننده را مهم و الزامی خواندند.
در این دیدار همچنین بر همکاریهای صلحآمیز هستهای، موضوع منطقه عاری از سلاح هستهای و شیمیایی و همکاری در خصوص سوریه در محافل بینالمللی نیز تاکید شد.
ریابکوف بر همکاریهای بینالمللی در رابطه با ایجاد منطقه عاری از سلاحهای هستهای در خاورمیانه و هماهنگیهای روسیه با کشورهای عربی در این خصوص تاکید کرد.
دو طرف همچنین توافق کردند گفتوگوهای دوجانبه در رابطه با برجام و خلع سلاح هستهای را در سطوح کارشناسی و ادارات کل ادامه دهند. در این دیدار همچنین عراقچی از ادامه همکاریهای روسیه در خصوص اجرای برجام تشکر و قدردانی کرد. ریابکوف نیز تاکید کرد: برجام موضوع اصلی دیدار ما به عنوان عنصر ثباتبخش روابط بینالملل بود.
وی افزود: همچنین این دیدارها و مذاکرات راهی برای افزایش و تقویت همکاریهای دوجانبه است. عراقچی نیز در این مذاکرات که با حضور مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، اظهار داشت: زمینههای مختلف ادامه اجرای برجام مورد مذاکره قرار گرفت و ما طرفدار تحقق آن هستیم.
معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت خارجه ادامه داد: تبادل نظر، تعامل و همگرایی در برابر چالشها، مسائل منطقهای و گسترش روابط در روند رایزنیهای ایران و روسیه وجود دارد که از آن استقبال میکنیم.
بنا بر گزارش خبرگزاری «تاس»، ریابکوف پیش از این مذاکرات تأکید کرد: برجام مسئله مهم دیدار ما و همچنین یک عنصر بسیار مهم در ثبات بخشی به روابط بینالمللی است.
ریابکوف همچنین گفت که ایران به تعهدات خود در برجام پایبند بوده است. دیپلمات ارشد روسیه همچنین عنوان کرد: مسکو اهمیت بسیاری برای توسعه روابط سازنده و مثبت با ایران قائل است. این عنصری غیرقابل جایگزین در سیاست امنیتی و سیاست خارجی روسیه است.
عراقچی نیز گفت: رایزنیها و همکاریهای دو کشور از برجام تا اجرا و تاکنون به صورت مناسب پیش رفته است. طرفین همچنین بر تداوم همکاریهای برجامی تاکید کردند.
سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت خارجه و رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام امروز (چهارشنبه) در بدو ورود به مسکو در خصوص محورهای مذاکراتش با سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه اظهار داشت: با همتای روس خود در حوزه خلع سلاح و مذاکرات هستهای مشورتهای دورهای را از قبل داشتهایم. آقای ریابکوف هم در طول مذاکرات طرف مذاکره کننده روسی بودند و هم در حوزه بینالملل در وزارت امور خارجه روسیه مسئولیت دارند و ما این مشورتها را به طور مرتب داشتهایم.
وی افزود:یک بار ایشان به تهران میآمدند و یک بار بنده به مسکو و این بار نوبت ما بود که به مسکو بیاییم. عراقچی ادامه داد: در سایه تحولاتی که در آمریکا و تغییر دولت صورت گرفته و بعد از یک سال از اجرایی شدن برجام، اقتضا میکرد که ما این مشورتها را الان و در این زمان داشته باشیم.
وی با بیان اینکه موضوعات دیگر مورد علاقه در حوزه خلع سلاح نیز در این گفتوگوها بحث خواهد شد، عنوان کرد: امیدواریم همچون گذشته به یک هماهنگی مواضع در این حوزهها برسیم.
چهارشنبه هفته گذشته سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک از سفر عراقچی خبر داد و گفت: معاون وزیر خارجه ایران چهارشنبه هفته آینده برای گفتوگو درباره مسائل مختلف از جمله اجرای برجام به مسکو سفر خواهد کرد.
وی افزود: این سفر با برگزاری دور دیگری از رایزنیهای متداول در مسائل بینالمللی مرتبط است. مسائل مربوط به اجرای برجام و فعالیت هیأتهای تخصصی در وین و نیویورک موضوعات اصلی مورد بحث خواهند بود.
پیش از این ریابکوف در 10 شهریور ماه سال جاری در سفری یک روزه به تهران بطور جداگانه با سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بینالمللی و مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه کشورمان دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدارها آخرین وضعیت اجرای برجام در دو حوزه تحریمها و همکاریهای فنی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین طرفین بر عزم جدی کشورهای خود برای اجرای موفقیتآمیز برجام تاکید کردند.
همکاریهای دوجانبه ایران و روسیه در توسعه فناوری نوین ایزوتوپهای پایدار در فردو، ساخت فاز دوم نیروگاه بوشهر، تأمین مواد و تجهیزات، خرید آب سنگین، همکاریهای فنی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و... از دیگر موضوعات مورد گفتوگو در این مذاکرات بود.
در این دیدارها همچنین موانع پیشرفت برجام در حوزه رفع تحریمها به ویژه تعللها و رویکردهای غیرسازنده از سوی برخی کشورها بررسی شد و بر ضرورت رفع تمام موانع و سهولت در اجرای تعاملات اقتصادی با ایران تاکید شد.
منبع: خبرگزاری گیتا