علی مطهری نایب رئیس مجلس دهم عصر امروز (14 آذرماه) در مراسم روز دانشجو که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، با بیان اینکه اهمیت کار دانشجویان در 16 آذر 1332 به یاد ماندنی است و رسالت دانشجو همواره مبارزه با استعمار خارجی و استبداد داخلی است، گفت: این مبارزه هر زمان به شکل خاص خودش است، در آن زمان استعمار خارجی بیشتر انگلیس و آمریکا بود و استبداد داخلی شامل حکومت پادشاهی میشد.
وی با بیان اینکه شاه دو اشتباه فاحش کرد، افزود: اولین اشتباه، تغییر تاریخ شمسی به تاریخ پهلوی و اشتباه دوم نیز اشاعه فحشاء بود و در دوره ما نیز استعمار خارجی شامل آمریکا و اسرائیل و تا حدودی اروپا میشود، اما نمیتوانیم بگوییم جمهوری اسلامی حکومت استبدادی است، زیرا ارکان نظام ما بر پایه رأی مردم است.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: استبداد در جمهوری اسلامی با وجود این قانون اساسی به سختی صورت میگیرد، اما ممکن است در بخشهایی از دولت و بخشی از حکومت که مظهر اسلامیت نظام است، دچار حرکتهای استبدادی شویم.
مطهری با بیان اینکه تلقی مردم از دین نباید تلقی فردی باشد و باید سیاست را بخشی از دین بدانند، گفت: سیدجمالالدین اسدآبادی طرح وحدت دین و سیاست را لازم میدانست و در مقابل این تفکر جدایی دین از سیاست یا سکولاریسم مطرح میشود، اندیشه علمانیت را مسیحیان عرب پخش کردند و برخی روشنفکران مسلمان نیز پیرو این تفکر شدند.
وی در تشریح علت پیوستن روشنفکران مسلمان به اندیشه علمانیت، گفت: در بین اهل سنت، همبستگی دین و سیاست به صورت در خدمت گرفتن دین برای سیاست بود، دین ابزاری در دست سیاست شده بود و بسیاری مخالف این مسئله بودند. طبق نظر شهید مطهری، همبستگی دین و سیاست، وابستگی دین به سیاست نیست، بلکه وابستگی سیاست به دین است.
نایب رئیس مجلس با بیان اینکه جنبش دانشجویی همیشه باید با استعمار خارجی و استبداد مبارزه کند و خطر استبداد دینی برای انقلابهای مذهبی زیاد است، خاطرنشان کرد: وقتی حرف خدا به میان میآید عدهای میگویند ما سمت خداییم و بقیه طرف مقابل ما هستند، کاری که امروز داعش میکند و یا جنایتهایی که در قرون وسطی در اروپا مرتکب شدهاند در برابر جنایات داعش وحشتناکتر است و همه اینها استبداد دینی بود.
مطهری با اشاره به اینکه ما قائلیم هر شیئی که با دین رابطه پیدا میکند، قداست دارد، تصریح کرد: اما این مسئله به معنای غیرقابل انتقاد بودن نیست، این نوع نگاه استبداد دینی است که در همه ادیان ممکن است رخ دهد.
وی در ادامه با حمایت از سران فتنه و تکرار سخنان کلیشهای خود گفت: من بارها گفتهام که این کار(حصر) خلاف قانون است و باید تلاش کنیم با همدلی آن را حل کنیم و نظرم این است که این مسئله خلاف قانون اساسی است و نمیتوانیم کسی را بدون حکم، حبس و یا حصر کنیم، البته ممکن است بعد از یک حرکت اجتماعی، شورش و آشوب، سران آن حرکت تا مدتی محدود شوند، اما ادامه این کار قانونی نیست.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: ما هیچگاه نمیگوییم آنها خطا نکردند و طولانی کردن اعتراضات اشتباه بود، اما اگر خطایی هم کردند 6 سال حبس کافی است و باید به خطای طرفهای مقابل مثل رئیسجمهور سابق و برخی نهادها نیز توجه کرد، باید این پرونده را ببندیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره بازداشت محمود صادقی نماینده اصلاحطلب مجلس گفت: نمیتوانیم بگوییم که همه بازداشتها غیرقانونی است، بلکه برخی بازداشتها شاکی خصوصی دارد، اما در رابطه با نمایندگان باید هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان نظر دهد و به نظرم آقای لاریجانی باید کار قوه قضائیه را تقبیح میکرد.
نایب رئیس مجلس درباره تمدید تحریمهای ایران توسط آمریکا و اینکه آیا باید همچنان با آمریکا اعتماد کنیم یا خیر؟ گفت: کسی تاکنون به آمریکا اعتماد نکرده، همه ما آمریکا را میشناسیم، اما نباید در دام ترامپ قرار بگیریم، چرا که آنها دنبال کاری هستند که برجام را لغو کنند.
مطهری در پایان خاطرنشان کرد: احساس من این است که برنامه آنها نقض برجام است و ما باید صبر کنیم که اگر بناست برجام لغو شود خود آنها این کار را انجام دهند، چرا که ایران حسن نیتش را نشان داده و میتواند بگوید توافقی که انجام دادیم را آمریکا بر هم زد.
منبع: خبرگزاری گیتا