وزارت خارجه قطر بیانیه صادره از سوی عربستان، مصر، بحرین و امارات درباره لیست "تروریسم" و ربط دادن آن به دوحه را محکوم کرد.
به نقل از شبکه خبری الجزیره، یکی از مسئولان وزارت خارجه قطر این بیانیه را باطل خواند و تلاش این کشورها برای خدشهدار کردن چهره دوحه و ربط دادن قطر به حمایت از تروریسم را محکوم کرد.
وی گفت: این کشورها طوری رفتار میکنند که گویی نماینده مشروعیت بینالمللی هستند. اینها دادگاه میدانی را برای محاکمه قطر برپا کردهاند. لیست مربوط به تروریسم که از سوی این کشورها صادر شده شامل اسامی نهادهای خیریهای است که کارنامه خوبی در زمینه فعالیت بشردوستانه دارند. متهم کردن جمعیت خیریه قطر به حمایت از تروریسم نه تنها به فعالیتهای بشردوستانه لطمه میزند بلکه نقض قوانین و اصول بینالمللی است. این لیست شامل روزنامهنگاران است و این نشان میدهد که هدف از این اقدامات منع آزادی بیان است. این لیست شامل شخصیتها و سازمانهایی است که قطر هیچ ارتباطی با آنها ندارد.
این مسئول تأکید کرد: قطر با سازمان ملل درباره شخصیتهای قطری که در لیست تروریسم شورای امنیت قرار دارند همکاری میکند. ما همچنان سیاست خویشتنداری، احترام به اصل حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی و تقویت روابط تاریخی با برادران خود در شورای همکاری خلیج فارس و دفاع از حق خود در داشتن سیاست خارجی مستقل و حمایت از امنیت منطقه و جهان را در پیش خواهیم گرفت.
لیستی که از سوی عربستان، امارات، مصر و بحرین صادر شده شامل ۵۹ شخصیت از جمله "یوسف القرضاوی"، رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمین و ۱۲ هیئت از جمله دو هیئت قطری است.
از سوی دیگر، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با زیگمار گابریل، همتای آلمانی خود گفت: این لیست بخشی از سلسله اتهامات علیه قطر است و به هیچ معیار یا قانونی استناد ندارد. اسامی این لیست ربطی به قطر ندارند و جمعیتهای خیریهای که اسامیشان در این لیست آمده با جامعه جهانی از جمله سازمان ملل در ارتباط هستند.
وی گفت: این اقدامات نقض قوانین بینالمللی است و پیامدهای منفی برای منطقه و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس خواهد داشت.
وی تحرکات این کشورها را "مجازات دستهجمعی" دانست و آن را محکوم کرد.
وزیر خارجه قطر گفت: ما همچنان گزینه دیپلماسی و مذاکره را برای حل بحران در نظر داریم.
گابریل نیز نسبت به تشدید بحران در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس هشدار داد و گفت: جامعه جهانی و آلمان بسیار نگران این تنشها هستند. بهتر است این اختلافات از طریق راهکار مسالمتآمیز حل شود. اقتصاد آلمان نیز به خاطر محاصره و تحریم قطر دچار ضرر و زیان خواهد شد. ما با قطع روابط و تحمیل تحریمها مخالفیم.
وی بر لزوم لغو محاصره دریایی و هوایی قطر تأکید کرد و گفت: بهتر است هرچه سریعتر راهکاری برای حل بحران یافت تا مجددا بر دشمن واقعی یعنی داعش متمرکز شد.
همچنین فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا از گروههای بحران خواست به این تنش پایان دهند و به مذاکره تکیه کنند.
موگرینی بعد از کنفرانس خبری خود با محمد بن عبدالرحمان بن جاسم آل ثانی گفت از طرح کویت برای حل بحران حمایت میکند.
وی تصریح کرد: اتحادیه اروپا به نفعش است که منطقه خلیج فارس شاهد ثبات باشد و هر گونه تنش بر منافع امنیتی، اقتصادی و تجاری ما تاثیر منفی داشته و این تاثیر منفی مناطق زیادی از جهان را درگیر میکند.
منبع: خبرگزاری گیتا