به‌رغم اتهامات جدید مبنی بر تماس تیم انتخاباتی ترامپ با مقامات روسیه، رئیس جمهور آمریکا سفر آسیایی خود را آغاز کرد. تهدیدهای کره شمالی یکی از محورهای اصلی سفر آسیایی او به شمار می‌رود. اما یگانه علت سفر او به آسیا نیست.
 

به نفل از شبکه خبری دویچه وله، دونالد ترامپ را در این سفر که طولانی‌ترین سفر خارجی یک رئیس‌جمهور آمریکا به آسیا در ربع قرن گذشته عنوان شده، ملانیا ترامپ، بانوی اول آمریکا و شماری از مسئولان بلندپایه اقتصادی و سیاسی همراهی می‌کنند. ترامپ روز یکشنبه وارد توکیو می‌شود.
 

رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در بین افرادی است که ترامپ را در این سفر طولانی به آسیا همراهی می‌کنند. ترامپ قرار است در جریان سفر آسیایی خود از جمله از کشورهای ژاپن و کره جنوبی دیدار کند. یکی از مسائل اصلی سفر او به این دو کشور، تهدیدهای ناشی از فعالیت‌های موشکی و هسته‌ای کره شمالی اعلام شده است.
 

اما موضوع کره شمالی تنها یکی از موضوعاتی است که ترامپ را وادار به یک سفر طولانی به آسیا کرده است. گسترش مناسبات اقتصادی و به‌ویژه مذاکره بر سر یافتن بدیلی برای سیاست‌های اقتصادی چین در آسیا از دیگر مسائلی است که در دستور کار رئیس جمهور آمریکا قرار داد.
 

انتظار می‌رود ترامپ در خلال دیدارش از ژاپن و کره‌جنوبی، بر حمایت آمریکا از این دو کشور در برابر تهدیدهای کره‌شمالی، تاکیدی مضاعف کند.
 

اگر چه قرار نیست ترامپ هم‌چون ژنرال جیمز ماتیس که چند روز پیش به کره‎جنوبی رفته بود از "منطقه غیرنظامی نظامی" در مرز  دو کره‌ دیدار کند اما گفته شده رئیس‌جمهور آمریکا برای دیدار با نیروهای نظامی آمریکایی به پایگاه نظامی این کشور در جنوب سئول خواهد رفت.
 

وی بعد از ژاپن و کره جنوبی به چین می‌رود تا با شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری این کشور که به تازگی دوباره جایگاه خودش را ثبیت کرده است، دیدار کند و به احتمال بسیار زیاد یک بار دیگر پکن را برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای کره‌‎شمالی، تحت فشار بگذارد.
 

در ویتنام قرار است ترامپ در اجلاس سران سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا-پاسفیک (اَپک) حضور یابد و از هانوی هم بازدید کند. تصمیم به شرکت در این اجلاس در واپسین لحظات از سوی کاخ سفید اتخاذ شد. عدم تمایل اولیه ترامپ برای حضور در این اجلاس باعث انتقادی وسیع شده بود.
 

او در آخرین بخش سفرش به فیلیپین خواهد رفت تا در اجلاس سران گروه آسه‌آن (انجمن ملل آسیای جنوب شرقی) در شهر مانیل حضور یابد.
 

آخرین باری که یک رئیس جمهور آمریکا سفری طولانی به آسیا داشته، به روزهای پایانی سال ۱۹۹۱ باز می گردد که جرج اچ.دبلیو. بوش به سفری ماراتن مانند در شرق آسیا رفت و هنگامی که در ژاپن بود از فرط خستگی و در خلال یک جشن، از حال رفت.
 

برنامه سفر دونالد ترامپ به شرق آسیا

یکشنبه ۵ نوامبر. ژاپن. دیدار با شینزو آبه، نخست‌وزیر.
 

سه شنبه ۷ نوامبر. کره‌جنوبی. دیدار با جائه مون، رئیس‌جمهوری این کشور در سئول و سخنرانی در میان رهبران این کشور.
 

چهارشنبه ۸ نوامبر. چین. آغاز ملاقات و بازدیدهای متعدد که دیدار با شی جینپنگ، رئیس‌جمهوری چین را هم شامل می‌شود.
 

جمعه ۱۰ نوامبر. ویتنام. حضور در اجلاس سران اپک در دانانگ (احتمال دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، در حاشیه اجلاس)
 

شنبه ۱۱ نوامبر. ویتنام. سفر به هانوی برای دیدار با رئیس‌جمهور تران دای گوآنگ و دیگر رهبران ویتنام.
 

یکشنبه ۱۲ نوامبر. فیلیپین. حضور در اجلاس آسه‌آن و ضیافت شام که به مناسبت پنجاهمین سالگرد تشکیل انجمن ملل آسیای جنوب شرقی (آسه‌آن) با حضور رهبران کشورهای عضو برگزار می‌شود.
 

دوشنبه ۱۳ نوامبر. حضور در اجلاس سران آسه‌آن و دیدار با رئیس جمهور جنجالی فیلیپین، رودریگو دوترته.
 


منبع: خبرگزاری گیتا