اندیشکده آمریکایی «دفاع از دموکراسیها» در گزارشی به قلم «امانوئل اتولنگی» پیرامون فروش هواپیماهای جدید به ایران و اتهام زنی در زمینه فعالیت نظامی شرکتهای هوایی ایران نوشت: ناوگان هوایی تجاری ایران در حال کمک به حکومت «بشار اسد» در سوریه است و بهتر بود که «اوباما» رییس جمهور کنونی آمریکا با تنبیه بخش هوایی ایران کاری میکرد که این کشور نتواند سلاح و نفرات خود را به حلب سوریه ارسال کند اما در عوض آن، فرمان فروش هواپیما به ایران را صادر کرد.
نویسنده در بخش دیگر این گزارش نوشت: واشنگتن به تردد نظامی هوایی ایران مشروعیت بخشیده و دولت «ترامپ» رییس جمهور منتخب باید در دو مورد که عبارتند از ابطال فروش هواپیما به ایران و اعمال جرایم سنگین بر شرکتهایی که با «ماهان ایر» همکاری دارند، تجدید نظر کند.
این نویسنده در ادامه شرکت ماهان را به حمل سلاح از برخی شهرهای ایران به سوریه برای تجهیز ارتش این کشور و نیروهای حزبالله متهم نموده و مینویسد: «در حالیکه آشکار است هواپیمایی تجاری ایران مجرای اصلی جابجایی نظامی این کشور در منطقه است،نماینده شرکت هواپیماسازی «بوئینگ» با حضور در تهران قرارداد 16.6 میلیارد دلاری با ایرانایر را نهایی کرده و «ایر باس» دیگر سازنده معظم هواپیما در جهان نیز به زودی معامله بزرگتری با این کشور منعقد مینماید.»
این نویسنده با اتهامزنیهای دیگر بر شرکتهای هواپیمایی ایران، تلاش ایران برای داشتن ناوگان هوایی با 500 فروند هواپیما و نیز قرارداد با شرکت آلمانی «لوفت هانزا» برای تاسیس مرکز تعمیر هواپیما و تربیت مهندسین مکانیک برای رفع نیازهای ایران نوشت: «دولت ترامپ در وهله نخست باید به ماموران اطلاعاتی آمریکا دستور دهد به ماهیت حمل و نقل هوایی ایران پی برده و هویت مسافران پروازهای ایران و سوریه را معین کنند.»
مأموریت دوم ترامپ از نظر این اندیشکده این است که «دولت جدید باید نمایندگان ویژه شرکت ماهان ایر در اروپا ،خلیج فارس و آسیا را شناسایی کند. با وجود تحریمهای آمریکا، این شرکت هواپیمایی بعد از توافق اتمی فعالیت تجاری خود را گسترش داده و پرواز به آتن، کپنهاک، میلان و پاریس را بر برنامه خود افزوده و به دبی، هند، چین ، تایلند و مالزی نیز پرواز دارد. این شرکت متکی بر مجموعهای از ارائه دهندگان خدمات در تمامی مکانهایی است که به آنجا پرواز میکند و همگی تحریمهای آمریکا را نقض میکنند. پس باید بهای این کار پرداخت شود.»
در خاتمه این گزارش آمده است: «سرانجام فرودگاههایی چون آبادان که محور پروازهای ماهان به سوریه است، باید تحریم شده و هواپیماهای خارجی نباید در آنجا فرود آیند. هنوز عقب راندن ایران در سوریه خیلی دیر نشده و در این مسیر نشانه گرفتن بخش هوایی ایران مکان مناسبی برای آغاز این کار است.»
منبع: خبرگزاری گیتا