حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه نشست خبری در پاسخ به این سئوال که طبق گفتههای دادستان تهران تا پایان شهریور ماه 70 نفر به اتهام جاسوسی دستگیر شدند؟ توضیح دهید که اکنون چند نفر به اتهام جاسوسی در کشور تحمل کیفر میکنند؟ گفت: از عددی که از قول دادستان گفتید که در حال حاضر 70 نفر در زندان هستند، اطلاع ندارم و این به معنای افزایش نیست؛ زیرا برخی از سالهای قبل دستگیر و محکوم شدند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه کاووس سیدامامی دادگاهی نشده بود، درباره اقدام صداوسیما مبنی بر ساخت مستند از این فرد توضیح دهید که آیا این اقدام خلاف قانون است یا خیر؟ اظهار کرد: در خصوص این پرونده یک نفر که عنوان استادی هم داشته خودکشی می کند و این موضوع در داخل و خارج بازتاب دارد، آنچه که از صداوسیما پخش شده را ندیدم، اما اگر چنین اتفاقی بیفتد و رسانه ملی به آن نپردازد همه گله می کنند. اگر کسی دستگیر شود و اعلام نشود باز گلایه می شود یا وقتی شایعاتی مطرح می شود مردم خواهان اطلاع رسانی در مورد عنوان اتهامی هستند.
وی افزود: اگر کسی دستگیر شود و بدون ذکر جزییات اعلام نشود که به چه اتهامی دستگیر شده بد است، اما اگر گفته شده فردی که خودکشی کرده به اتهام جاسوسی بوده اشکال ندارد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه پلیس اطلاعیه داده که یک تا 10 سال حبس برای کسانی که کشف حجاب کردهاند، در نظر گرفته می شود آیا طرح این موضوع و اتهام افراد خارج از اختیارات پلیس نیست؟ گفت: اگر کسی قانون را بخواند، ایرادی ندارد و دخالت در کار دیگران نیست اما فقط قاضی می تواند بگوید چه عنوان اتهامی برای کسی که دستگیر شده در نظر گرفته می شود و حتی ممکن است عنوان اتهامی را بازپرس تفهیم کند و چه بسا در حین تحقیقات متوجه شوند که عنوان صحیح نبوده و عنوان جدید را تفهیم می کنند؛ به عنوان مثال ما یک دایر کردن مرکز فساد و فحشا و یک تشویق به فساد و فحشا داریم که مجازاتش سنگین است و تا 10 سال زندان دارد، اما چنانچه اینها نباشد و فعل حرامی را مرتکب شود که خود دو نوع است و گاهی در ملاءعام و گاهی در خفا انجام می شود که تفاوت می کند.
محسنیاژهای در پاسخ به سئوالی درباره اینکه اخیرا دو برادر به نامهای " ابوالقاسم و رسول " تحت عنوان سرمایهدار در پروژه های گردشگری کلاهبرداری کرده و متواری شده اند، در این باره توضیح دهید، گفت: بارها از مردم خواهش کردیم در سپردن پول و دارایی به افراد برای سرمایه گذاری دقت کنند. یک سری اقدامات پیشگیرانه در حد وسع قوه قضاییه انجام می شود، اما به هر دلیلی کسی کلاهبرداری یا خیانت در امانت کرد، تلاش می شود پس از دادخواست حقوقی یا کیفری و در صورت محکومیت، از اموال طرف مقابل در صورت شناسایی، برداشته شود و به مالباخته داده شود. اگر هم اموالی نبود و طرف مقابل هم اصلا در کشور وجود نداشت یا فوت کرده بود، چکار می شود کرد؟ قوه قضاییه باید چکار کند؟ ممکن است طرف در ایران و متواری باشد که در این صورت پرونده مفتوح می ماند تا فرد شناسایی شود.
وی افزود: در موضوعی که گفتید در سال 91 پروندهای با عنوان فروش مال غیر در قوه قضاییه مطرح شد که هنوز اموالی از آنها شناسایی نشده است، هنوز این پرونده مفتوح است که قوه قضاییه نمیتواند در این زمینه کاری انجام دهد.
محسنی اژهای در پاسخ به این سوال که یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرده است که پروژه انتقال آب و موضوع یوز ایرانی از سوی سیدامامی مطرح شده است و همه پروژههای اسرائیلی بودهاند و آیا فرد خارجی در این زمینه بازداشت شده است؟ گفت: تا الان فرد خارجی بازداشت نشده است، اما افراد در مظان اتهام هستند و تعدادی هم در داخل کشور بازداشت شده اند. 3 نفر در استان هرمزگان بازداشت شدهاند و باید صبر کنیم تا پرونده روشن شود تا بتوانیم در خصوص آن صحبت کنیم.
معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: امروز بحث نفوذ بخصوص از ناحیه کشورهای غربی و آمریکا و صهیونیست در کشور مطرح است و این نفود فقط برای جمع آوری اطلاعات نیست، بلکه برای تاثیرگذاری در تصمیمها هم هست و فرد نفوذی که قابل شناسایی نیست و نمیتواند به صورت آشکار شروع به عکسبرداری و تصویربرداری از مناطق کشور کند، بدیهی است که باید برای خود یک پوشش داشته باشد که از طرف مردم و دولت قابل توجیه باشد، مثلا باید توجیحی داشته باشد که یک ماه در بیابان اقدام به تصویربرداری کند. این افرادی هم که تحت عنوان فعال محیط زیستی - که به کیس محیط زیست معروف است - اقدام به جاسوسی کردهاند، کارهایی هم به نفع محیط زیست انجام دادهاند و همه افرادی هم که در موسسات آنها کار میکردند، جاسوس نیستند و برخی کاملا از مسائل جاسوسی بیاطلاع بودند، همین موضوع کار را مشکل کرده است و باید برای روشن شدن مسائل باید منتظر ماند.
منبع: خبرگزاری گیتا