بزرگترین زلزله هفته گذشته با بزرگای ۵ در راور استان کرمان رخ داد، ضمن آنکه زلزله ۲.۱ ریشتری در فیروزکوه در استان تهران و ۲.۹ ریشتر در اشتهارد استان البرز به ثبت رسید.

 

به گزارش خبرنگار گیتا، در هفته گذشته بزرگترین زلزله در راور استان کرمان به ثبت رسید، ضمن آنکه  زلزله‌هایی در اشتهارد استان البرز و فیروزکوه رخ داده است. 

 

علاوه بر آن بر اساس داده‌های مرکز تحقیقات مسکن،‌ راه و شهرسازی از ۲۰ اردیبهشت تا ۱۹ خرداد حدود ۱۰۰ زلزله در اطراف مشهد رخ داده که به این شرح است:

 

روز بزرگای زلزله عمق به کیلومتر
۲۰ اردیبهشت ۲.۲ ۱۲
۲۰ اردیبهشت ۱.۷ ۱۰
۲۰ اردیبهشت ۱.۵ ۱۰
۲۰ اردیبهشت ۲.۲ ۷.۱
۲۰ اردیبهشت ۵ ۷
۲۰ اردیبهشت ۱.۲ ۱۰
۲۰ اردیبهشت ۲.۵ ۸
۲۱ اردیبهشت ۱.۱ ۱۰
۲۱ اردیبهشت ۱.۶ ۱۰
۲۱ اردیبهشت ۱.۳ ۱۰
۲۱ اردیبهشت ۱.۹ ۱۴.۴
۲۱ اردیبهشت ۱.۲ ۱۰
۲۲ اردیبهشت ۱.۸ ۱۹.۴
۲۲ اردیبهشت ۱.۶ ۱۰
۲۲ اردیبهشت ۱.۷ ۲۰
۲۳ اردیبهشت ۱.۵ ۱۱
۲۳ اردیبهشت ۱.۸ ۸
۲۳ اردیبهشت ۲.۵ ۸
۲۴ اردیبهشت ۲.۸ ۱۰
۲۵ اردیبهشت ۱.۴ ۱۰
۲۶ اردیبهشت ۰.۹ ۱۰
۲۷ اردیبهشت ۲ ۱۰
۲۷ اردیبهشت ۱ ۱۰
۲۸ اردیبهشت ۱.۵ ۱۰
۲۸ اردیبهشت ۱.۹ ۴.۲
۲۹ اردیبهشت ۲.۱ ۸
۳۱ اردیبهشت ۱.۴ ۱۰
۳۱ اردیبهشت ۱.۷ ۱۲
۳۱ اردیبهشت ۱.۴ ۹
۳۱ اردیبهشت ۱.۷ ۱۰
اول خرداد ۱.۷ ۱۲.۱
اول خرداد ۱.۵ ۱۹.۶
اول خرداد ۲.۴ ۱۸.۲
۲ خرداد ۱.۲ ۱۱.۴
۲ خرداد ۱ ۱۰
۲ خرداد ۰.۹ ۱۰
۲ خرداد ۱.۹ ۱۰
۲ خرداد ۱.۱ ۱۰
۳ خرداد ۲ ۱۰
۳ خرداد ۳.۳ ۸
۳ خرداد ۲.۶ ۱۰
۳ خرداد ۱.۶ ۱۰
۴ خرداد ۱.۵ ۱۰
۴ خرداد ۱.۳ ۱۰
۴ خرداد ۱ ۱۰
۵ خرداد ۰.۹ ۱۰
۵ خرداد ۱.۷ ۱۷
۵ خرداد ۲.۳ ۸.۲
۵ خرداد ۱.۲ ۱۰
۶ خرداد ۲.۹ ۱۲.۱
۶ خرداد ۱.۸ ۱۰
۷ خرداد ۱.۶ ۱۲
۸ خرداد ۱.۳ ۶
۸ خرداد ۲.۴ ۷.۵
۸ خرداد ۱.۳ ۱۰
۸ خرداد ۱.۹ ۱۰.۸
۹ خرداد ۱ ۱۰
۹ خرداد ۲.۵ ۱۱
۹ خرداد ۱.۸ ۹
۹ خرداد ۱.۹ ۱۶
۹ خرداد ۱.۹ ۹.۶
۹ خرداد ۲ ۲.۸
۱۰ خرداد ۲.۴ ۲۲.۷
۱۰ خرداد ۱.۵ ۱۰
۱۰ خرداد ۲.۱ ۸
۱۱ خرداد ۰.۹ ۱۰
۱۱ خرداد ۱.۴ ۱۰
۱۱ خرداد ۱.۸ ۸
۱۱ خرداد ۲.۱ ۹.۷
۱۱ خرداد ۱.۸ ۱۰
۱۱ خرداد ۱.۷ ۸.۹
۱۱ خرداد ۲.۱ ۸
۱۱ خرداد ۲.۷ ۱۰
۱۲ خرداد ۱.۶ ۱۲
۱۲ خرداد ۲.۶ ۸.۹
۱۲ خرداد ۱.۸ ۱۰
۱۲ خرداد ۱.۴ ۱۰
۱۲ خرداد ۱.۶ ۱۰
۱۳ خرداد ۲.۲ ۱۳.۳
۱۳ خرداد ۱.۷ ۸.۳
۱۳ خرداد ۳.۴ ۱۱
۱۳ خرداد ۲.۹ ۷.۸
۱۳ خرداد ۱.۳ ۱۹
۱۳ خرداد ۰.۸ ۶
۱۴ خرداد ۰.۹ ۱۷.۴
۱۴ خرداد ۲.۲ ۱۰
۱۴ خرداد ۱.۴ ۱۰
۱۴ خرداد ۱ ۱۰
۱۵ خرداد ۱.۹ ۱۰
۱۵ خرداد ۱.۴ ۱۰
۱۷ خرداد ۱.۳ ۱۰
۱۷ خرداد ۲.۵ ۸
۱۷ خرداد ۳.۷ ۷.۲
۱۷ خرداد ۲ ۱۰
۱۸ خرداد ۱.۷ ۱۰
۱۸ خرداد ۱.۵ ۱۰
۱۸ خرداد ۱.۶ ۱۰
۱۸ خرداد ۱.۲ ۱۰
۱۹ خرداد ۱.۲ ۱۰

 

شهر مشهد با ۳۵۱ کیلومتر مساحت دارای گسل‌های فعالی چون "کشف‌رود"، "شاندیز-سنگ‌بست"، "بینالود"، "شمال نیشابور"، "نیشابور" و "توس" است. این در حالی است که شهر مشهد با حدود ۳۹۰ هزار واحد مسکونی بدون اسکلتی در صدر جدول قرار دارد.

 

شهرهای تهران، شیراز، اصفهان نیز در رده‌های بعدی قرار دارند. اهواز، کرمانشاه، یزد، ارومیه،‌ تبریز و کرمان هم دارای تعداد قابل توجه واحدهای مسکونی بدون اسکلت هستند. در صورت رخداد زلزله واحدهای مسکونی بدون اسکلت آسیب بیشتری را می‌بینند.

 

 

بر اساس نمودار بالا رده‌بندی واحدهای اسکلت در شهرهای مختلف کشور به این شرح است:

 

ردیف شهر
۱ مشهد
۲ تهران
۳ شیراز
۴ اصفهان
۵ قم
۶ اهواز
۷ کرمانشاه
۸ یزد
۹ ارومیه
۱۰ تبریز
۱۱ کرمان
۱۲ زاهدان
۱۳ رشت
۱۴ همدان
۱۵ اراک
۱۶ کرج
۱۷ سنندج
۱۸ نیشابور
۱۹ کاشان
۲۰ دزفول
۲۱ بندرعباس
۲۲ اردبیل
۲۳ سبزوار
۲۴ خرم آباد
۲۵ کرمان
۲۶ گرگان
۲۷ نجف‌آباد
۲۸ زنجان
۲۹ سازی
۳۰ قزوین
۳۱ رفسنجان

 

زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

 

شنبه ۱۹ خرداد

 

در سومار استان کرمانشاه زلزله ۲.۹ و در سطر این استان زلزله ۲.۹ رخ داد.

 

درگهان استان هرمزگان با زلزله ۳.۵ ریشتر لرزید. عمق این زمین‌لرزه در ۱۰ کیلومتری و کانون آن در ۱۴ کیلومتری درگهان، ۲۷ کیلومتری بندرعباس و ۲۸ کیلومتری قشم استان هرمزگان بوده است.

 

در لالی استان خوزستان زلزله ۳.۷ ریشتری رخ داد که عمق آن در ۲۲ کیلومتری و کانون این زمین‌لرزه در ۶ کیلومتری لالی، ۲۵ کیلومتری سالند و ۲۶ کیلومتری گتوند استان خوزستان گزارش شد.

 

شوشتر استان خوزستان نیز با زلزله ۲.۶ ریشتری لرزید.

 

یکشنبه ۲۰ خرداد

 

در ساعت ۷ صبح روز ۲۰ خرداد در ساغند استان یزد زلزله ۳.۱ ریشتری به ثبت رسید که عمق آن در ۶ کیلومتری و کانون این زمین‌لرزه در ۲۳ کیلومتری ساغند، ۵۷ پکیلومتری رباط پشت بادام و ۸۰ کیلومتری خرانق این استان بوده است.

 

آبگرم استان قزوین نیز با زلزله ۳.۹ ریشتری لرزید. عمق این زلزله در ۶ کیلومتری و کانون رومرکزی آن در ۲۳ کیلومتری آبگرم و ۲۶ کیلومتری آوج استان قزوین و ۴۰ کیلومتری دمق استان همدان بوده است.

 

کوزان استان کرمانشاه نیز زلزله ۲.۶ را تجربه کرد.

 

دوشنبه ۲۱ خرداد

 

در اهرم استان بوشهر زلزله ۲.۶، در ازگله استان کرمانشاه زلزله ۲.۵ و در فراشبند استان فارس زلزله ۲.۵ ریشتر به ثبت رسید.

 

کشیت استان کرمان با زلزله‌ای با بزرگای ۳.۹ لرزید. عمق این زلزله در ۷ کیلومتری و رومرکز آن در ۱۱ کیلومتری کشیت، ۳۰ کیلومتری گلباف و ۴۷ کیلومتری اندوهجرد استان کرمان بوده است.

 

در درب بهشت استان کرمان نیز زلزله ۳ ریشتر رخ داد که عمق آن در ۳۲ کیلومتری و کانون آن در ۵۵ کیلومتری درب بهشت، ۶۰ کیلومتری جیرفت و ۶۲ کیلومتری رابر استان کرمان بوده است.  

 

کوهبنان این استان نیز با زلزله ۲.۶، هجدک استان کرمان با زلزله ۲.۷ و رفسنجان این استان با زلزله ۲.۷ ریشتر لرزیدند.   

 

سه‌شنبه ۲۲ خرداد

 

در فارغان استان هرمزگان زلزله ۳.۴ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری رخ داد که مرکز آن در ۲۱ کیلومتری فارغان، ۲۷ کیلومتری سرگز و ۴۷ کیلومتری تخت استان هرمزگان بوده است.

 

در بندر عباس این استان نیز زلزله ۳ ریشتری رخ داد که عمق آن در ۱۱ کیلومتری و کانون این زمین‌لرزه در ۲۳ کیلومتری بندرعباس، ۲۶ کیلومتری قلعه قاضی و ۳۶ کیلومتری تخت استان هرمزگان بوده است.

 

در اهرم استان بوشهر زلزله ۲.۵ و در قوچان استان خراسان رضوی زلزله و آمل استان مازندران زلزله ۲.۷ ریشتر گزارش شد.

 

در حسینیه استان خوزستان نیز زلزله ۳.۷ ریشتری به ثبت رسید که عمق آن در ۱۰ کیلومتری و کانون آن در ۲۲ کیلومتری حسینیه، ۳۷ کیلومتری اندیمشک و ۴۵ کیلومتری دزفول این استان بوده است. در هفتگل استان خوزستان نیز زلزله ۲.۵ ریشتر رخ داد.

 

زلزله ۳.۹ ریشتری در فیروزآباد استان اردبیل گزارش شد که عمق آن در ۹ کیلومتری و کانون آن در ۱۵ کیلومتری فیروزآباد و ۲۲ کیلومتری گیوی استان اردبیل و ۲۹ کیلومتری ترک استان آذربایجان شرقی بوده است.

 

چهارشنبه ۲۳ خرداد

 

در راور استان کرمان بعد از یک زلزله با بزرگای ۲.۶ و ۲.۵ زلزله‌ای با بزرگای ۵ به ثبت رسید. این زمین‌لرزه در ۹۶ کیلومتری راور و ۱۰۸ کیلومتری هجدک استان کرمان و ۱۰۷ کیلومتری نایبند استان خراسان جنوبی در عمق ۱۴ کیلومتری زمین بوده است.

 

در آلونیه استان چهارمحال و بختیاری زلزله ۳.۸ ریشتر رخ داد که عمق آن در ۱۲ کیلومتری و کانون این زمین‌لرزه در ۱۸ کیلومتری آلونیه و ۲۰ کیلومتری گندمان استان چهارمحال و بختیاری و ۲۳ کیلومتری ونک استان اصفهان بوده است.

 

در کیاسر استان مازندران زلزله ۲.۵ و سرپل ذهاب استان کرمانشاه زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.

 

کوخرد استان هرمزگان با زلزله ۳ ریشتری رخ داد که عمق آن در ۱۲ کیلومتری و کانون آن در ۵۰ کیلومتری کوخرد و ۵۰ کیلومتری بستک استان هرمزگان و ۵۳ کیلومتری لار استان فارس بوده است.

 

در شول آباد استان لرستان زلزله ۳.۹ ریشتری در عمق ۱۲ کیلومتری رخ داد که کانون رومرکزی آن ۱۴ کیلومتری شول آباد، ۱۵ کیلومتری سپید دشت و ۳۴ کیلومتری دورود استان لرستان گزارش شد.

 

پنج‌شنبه ۲۴ خرداد

 

در هجدک استان کرمان زلزله ۳.۱ ریشتری رخ داد که عمق آن در ۹ کیلومتری و کانون این زمین‌لرزه در ۳۴ کیلومتری هجدک، ۴۶ کیلومتری چترود و ۵۰ کیلومتری شهداد این استان بوده است. زلزله ۳ ریشتر در عمق ۸ کیلومتری و ۳.۶ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری و ۳.۸ ریشتر در عمق ۷ کیلومتری از دیگر رخدادهای این منطقه بوده است.

 

کوهبنان این استان نیز با زلزله ۲.۵ ریشتر لرزید.

 

سومار استان کرمانشاه با زلزله ۲.۵، سرگز استان هرمزگان با زلزله ۲.۸، سفیدسنگ استان خراسان رضوی با زلزله ۲.۵، تسوج استان آذربایجان شرقی با دو زلزله ۲.۸، سربیشه استان خراسان جنوبی با زلزله ۲.۸، هجدک کرمان با دو زلزله ۳.۸ و ۳.۶ در این روز لرزیدند.

 

در ساعت ۱۷ و ۱۰ دقیقه و ۵۴ ثانیه زلزله خفیفی با بزرگی ۲.۱ در حوالی فیروزکوه در استان تهران رخ داد. این زلزله در عمق ۸ کیلومتری و کانون آن در ۲۸ کیلومتری فیروزکوه، ۳۸ کیلومتری سرخه استان سمنان جانمایی شده است.

 

در جنوب ساری در منطقه کیاسر زلزله ۲.۵ ریشتر رخ داده است.

 

جمعه ۲۵ خرداد

 

در تسوج استان آذربایجان شرقی زلزله‌ای به بزرگای ۳.۳ ریشتر گزارش شد که عمق آن در ۱۰ کیلومتری و کانون رومرکزی این زمین‌لرزه در ۷ کیلومتری تسوج، ۲۳ کیلومتری کشکسرای و ۲۵ کیلومتری شرفخانه استان آذربایجان شرقی بوده است.

 

اشتهارد استان البرز زلزله ۲.۹ ریشتر را تجربه کرد که عمق آن در ۱۲ کیلومتری و کانون رومرکزی این زلزله در ۲۵ کیلومتری اشتهارد استان البرز، ۲۷ کیلومتری بوئین زهرای استان قزوین و ۳۲ کیلومتری رازقان استان مرکزی گزارش شده است.

 

در قاضی استان خراسان شمالی نیز زلزله ۳.۲ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری رخ داد که موقعیت این زمین‌لرزه در ۲۲ کیلومتری قاضی، ۲۳ کیلومتری شوقان و ۲۶ کیلومتری رباط قره بیل این استان بوده است.



منبع : خبرگزاری گیتا

انتهای پیام/