«ژورنال ارتش آمریکا» که به تحلیل امور نظامی 5 قاره جهان میپردازد، در شماره اخیر خود به کاربرد پهپاد در بدنه نیروهای مسلح ایران پرداخت و به استفاده از این جنگ افزار در کنترل تردد مرزی به ویژه ایام خاص چون مراسم اربعین که چندی قبل برگزار شد اشاره کرد و نوشت: ایران استفاده از پهپادهای بومی را ادامه میدهد.
بر این اساس، اینک ایران از پهپادهای ساخت خود برای کنترل نقاط مرزی چون مرز مهران با عراق استفاده میکند به طوریکه شاهد بکارگیری این جنگ افزار در مراسم اربعین بودیم. این در حالی است که در این یام به خاطر تردد زوار از مرز احتمال ناامنی وجود داشت.
پیشتر این نقطه مرزی عراق در زمان دولت «صدام حسین» رییس جمهور وقت عراق بسیار ناامن بود.
این رسانه سپس نوشت: اینک یگانهای مختلف نیروهای مسلح ایران هرکدام از پهپادهای خاص خود استفاده کرده و به طور مرتب از آنها در امر تجسس استفاده میکنند. این امر مبین این مسئله است که این ابزار به ویژه در کاربردهای داخلی در بدنه نیروهای مسلح ایران جا افتاده است. حتی نیروهای سپاه پاسداران ایران دارای نیروهای متخصص برای نگهداری و پرواز این پهپادها در زمان مقتضی هستند و این جنگ افزارها به طور مستقیم با ارسال تصاویر هرگونه تهدید یا هدف را شناسایی میکنند.
این رسانه در خاتمه یکی از دیگر دلایل استفاده از پهپادها را وجود تهدیدهای امنیتی در خطوط مرزی به ویژه عراق و از جانب گروههای خرابکار برشمرد.
نشریه پاپیولار ساینس دیگر رسانه آمریکایی نیز چندی قبل در مطلبی با استناد به گزارش رسانههای ایرانی نوشت: ایران یک اسلحه ضد پهپاد را رونمایی کرده است.
«کلسی آثرتان» نویسنده این گزارش با نمایش تصاویر اسلحه ضد پهپاد ایران در گزارش خود نوشت: به نظر میرسد که این سلاح یک تفنگ است اما در واقع این یک آنتن شکار پهپاد بوده و آخرین جنگ افزار نبرد علیه پهپاد هاست. اینک در امور جنگی با استفاده از بسامدهای رادیویی از سوی یک آنتن و نشانه گیریی علیه پهپاد میتوان آنرا سرنگون ساخت و طراحی و ساخت چنین سلاحی از سوی ایران صورت گرفته است.
این رسانه در ادامه با اشاره به رونمایی از این سلاح در یک رژه نظامی نوشت: این اسلحه قادر است با پارازیت انداختن در مسیر عملیات پهپاد اخلال ایجاد کرده و حتی آنرا هک و مجبور به فرود نماید.
در خاتمه این گزارش آمده است: آمریکا هیچ برنامه انحصاری بر فن آوری سلاح ضد پهپاد ندارند و در حالیکه ارتشهای کلاسیک جهان قصد بکارگیری پهپاد را دارند ،جنگ افزار ضد پهپاد در عرصه نبردهای قرن بیست و یکم همچون سلاح ضد تانک موردی رایج می شوند.
منبع: خبرگزاری گیتا