نشریه دانشجویی غیرمحرمانه در مطلبی به وضعیت دانشگاه صنعتی اصفهان در فتنه سال 88 پرداخته و می‌نویسد: اغتشاشات خیابانی فتنه 88 فرصت مناسبی بود برای کشورهایی که سالیان سال مترصد فرصتی بودند تا کینه عمیق خود از استقلال‌طلبی‌ها و رفتارهای ضداستکباری نظام جمهوری اسلامی ایران را عملی کرده و شاید بتوانند ضربه مهلکی بر پیکره انقلاب اسلامی وارد کنند.

بر همین اساس، کشورهای مختلفی از جمله فرانسه و انگلیس با اعزام جاسوس‌ به تهران و برخی شهرهای دیگر، اقدام به تهیه اطلاعات دقیق از اوضاع داخلی ایران کردند. در سوی دیگر ماجرا، منافقین هم مأموریت یافتند که در ستادهای انتخاباتی میرحسین موسوی و کروبی نفوذ کرده و اقدام به اجرای مأموریت‌های محوله خود شوند.

علاوه بر افرادی چون ناصح فریدی عضو گروهک منافقین و از اعضای ستاد انتخاباتی مهدی کروبی، حسین رسام، کارمند سفارت انگلیس در تهران و از چهره‌های مشهور نقش آفرین در فتنه سال 88 و... خانم کلوتید ریس از جمله بازداشت شدگانی بود که اعترافات مهمی پیرامون مأموریت خود در ایران داشتند.

برنامه‌ها و زمینه‌های حضور کلوتید ریس در ایران

خانم کلوتید ریس تبعه 24 ساله فرانسوی دارای مدرک فوق لیسانس روابط بین‌الملل و مدرس دانشگاه، پدر وی، یک مدیر در کمیساریای انرژی هسته‌ای فرانسه و مادرش نیز عضو ارتش فرانسه بود.

وی دو سال قبل از فتنه سال 88، مدتی در کمیساریای انرژی اتمی فرانسه (یعنی همان محل کار پدرش) یک پروژه آموزشی داشت و علاوه بر فعالیت رسمی در این مؤسسه تحقیقاتی، گزارشی درخصوص وضع سیاسی ایران و سیاست‏‌های ایران در بحران آتی تهیه و در اختیار این نهاد وابسته به ارتش فرانسه قرار داده بود تا مسؤولان فرانسوی از اوضاع داخلی ایران توسط فردی که به زبان فارسی مسلط است و در داخل ایران رفت و آمد دارد، آگاه باشند.

کلوتید ریس یک سال پس از ارائه این تحقیقات یعنی در بهمن ماه سال 87 (5 ماه قبل از انتخابات ریاست‌ جمهوری)، در قالب یک برنامه ارتباط دانشگاهی با معرفی کریستین دلهاسبر وابسته علمی سفارت فرانسه که ظن افسر اطلاعاتی بودنش وجود داشت، (بدون کسب مجوز از سازمان‏‌های مربوطه) از طریق روابط دوستانه دیپلمات مذکور با مسؤول روابط بین‌الملل دانشگاه صنعتی اصفهان و با عنوان تدریس زبان فرانسه در این دانشگاه، وارد کشور می‌شود.

 

بر اساس گزارش‌ها و نیز اعترافات این تبعه فرانسوی در دادگاه، وی در زمان حضور خود در اصفهان با تهیه یک گزارش امنیتی و اجتماعی از اوضاع ایران و به خصوص اصفهان و بازار این شهر، آن را برای تعدادی از مقامات فرانسوی ارسال کرده و نمونه‌هایی از آن را نیز به افسر اطلاعاتی فرانسه در تهران که در قالب مدیر بخش فرهنگی سفارت این کشور در تهران فعالیت می‌کرد، داده بود.

وی پس از تعطیل شدن دانشگاه در پی اغتشاشات خیابانی، به تهران سفر می‌کند تا از نزدیک به تهیه گزارش، عکس و فیلم از اوضاع پایتخت بپردازد.

ریس پس از ورود به تهران در تاریخ‌های 25 و 27 خرداد در راهپیمایی‌ها غیرقانونی شرکت کرده و تصاویر، فیلم‌ها و مستنداتی را از اوضاع شهر تهران در خلال برگزاری این تجمعات تهیه کرده و بنا برگفته خود در روز محاکمه در دادگاه، این مستندات را به حدود 50 نفر ایمیل کرده بود.

در نهایت ریس، اردیبهشت ماه سال 1389 پس از اجازه مقام‌های قضایی ایران، تهران را به مقصد پاریس ترک کرد و ضمن استقبال رسمی توسط برنارکوشنر وزیر خارجه فرانسه، در کاخ الیزه نیز مورد استقبال نیکلا سرکوزی رئیس جمهور فرانسه قرار گرفت.

 

اعتراف مسؤولان امنیتی فرانسه به جاسوس بودن کلوتید ریس

در آن زمان رسانه‌های فرانسوی ادعا کردند کلوتید ریس با علی وکیلی‌راد، تبعه ایرانی در بند فرانسه، معاوضه شده است. وکیلی راد از 19 سال قبل به اتهام مشارکت در قتل شاپور بختیار، آخرین نخست‌وزیر شاه مخلوع در زندان‌های فرانسه بود و در همین ایام آزاد شد.

در همین ایام روزنامه فرانسوی فیگارو، به نقل از معاون سابق سازمان جاسوسی فرانسه اعلام کرد که کلوتید ‌ریس به عنوان جاسوس فرانسه در امور داخلی و برنامه هسته‌ای ایران فعالیت می‌کرد.

 این روزنامه به نقل از پیر سیرامی معاون سابق دستگاه اطلاعاتی فرانسه با افشای جاسوسی کلوتید ریس، شهروند فرانسوی بازداشت شده در حوادث تهران، نوشت که وی در راستای جمع‌آوری اطلاعات از ایران درباره مسائل مربوط به سیاست داخلی و مسائل مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای ایران کار می‌کرد و شماره‌ای ثبت شده در سازمان جاسوسی فرانسه در بخش خارجی داشته است.

منبع: خبرگزاری گیتا