دیدار استادان دانشگاه‌های سوریه با رئیس جامعةالمصطفی

 

 

به گزارش گیتا، گروهی از استادان دانشگاه‌های سوریه، در دیدار با رئیس جامعةالمصطفی، برخی از مشکلات جهان اسلام را مطرح ساختند و درباره آن با حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی به تبادل نظر پرداختند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی گفت: مراکز علمی ما موظف‌اند در زمینه ترویج اندیشه وحدت و معرفی دوستان و دشمنان به مردم اقدامات مؤثری انجام دهند. انقلاب اسلامی از ابتدا بر وحدت، تقریب امت و برادری میان مسلمانان تأکید داشته است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی با بیان این که در بیش از چهل سالی که از پیروزی انقلاب می‌گذرد، مراکز علمی ایران پیشرفت چشمگیری داشته‌اند، گفت: با وجود همه سختی‌ها، مشکلات، تحریم‌ها و فشارها، دانشگاه‌ها و مراکز علمی ما رتبه خوبی در میان مراکز علمی دنیا دارند. 

 

رئیس جامعةالمصطفی افزود: در سال ۲۰۰۲م، مراکز علم‌سنجی، جایگاه علمی ایران را در رتبه چهل‌وهشتم جهان اعلام کردند و ده سال بعد، این جایگاه به رتبه شانزدهم ارتقا یافت. 

 

وی این امر را نشان‌دهنده بیشترین سرعت رشد علمی در جهان برشمرد و بیان نمود: این موضوع نشان می‌دهد که اگر مراکز علمی ما ظرفیت‌های خود را باور نمایند، می‌توانند پیشرفت چشمگیری در عرصه‌‌های علمی داشته باشند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی افزود: امروز به همیاری و همکاری مراکز علمی دنیای اسلام نیاز داریم و ما نیز برای تحکیم این ارتباط با مراکز علمی سوریه می‌کوشیم. 

 

رئیس جامعةالمصطفی با اشاره به عضویت المصطفی در اتحادیه‌های بزرگ علمی جهان، اظهار داشت: جامعةالمصطفی در سه قلمرو بزرگ شامل رشته‌های علوم اسلامی، رشته‌‌های علوم انسانی و رشته‌های مرتبط با زبان و فرهنگ مشغول فعالیت علمی است.

 

وی با اشاره به رشته‌ها و گرایش‌های علمی در جامعةالمصطفی، گفت: براساس طرح‌های توسعه‌ای، تعداد این رشته‌ها و گرایش‌ها به بیش از چهارصد رشته و گرایش خواهد رسید. 

 

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی از حضور ملیت‌های متعدد در جامعةالمصطفی برای تحصیل علوم دینی سخن گفت و با اشاره به نمایندگی های المصطفی در ایران، خاطرنشان ساخت: در نمایندگی گرگان و بسیاری از شعب ما، برادران و خواهران اهل سنت، در کنار برادران و خواهران پیرو مکتب اهل‌بیت(علیهم‌السلام) تحصیل می‌کنند. 

 

رئیس جامعةالمصطفی با اشاره به صدور مدارک تحصیلی المصطفی از سوی وزارت علوم ایران، به ظرفیت‌های دانشگاه مجازی المصطفی اشاره کرد و ابراز داشت: در کنار این موارد، مؤسسه آموزش‌های کوتاه‌مدت هم در المصطفی فعال است و به علاقه‌مندان شرکت در دوره‌های کوتاه‌مدت، خدمات علمی و فرهنگی ارائه می‌دهد.

 

وی حضور در فرصت‌های مطالعاتی و دوره‌های کوتاه‌مدت را فرصت مناسبی برای استادان دانشگاه‌های سوریه دانست و با اشاره به تفاهم‌نامه جامعةالمصطفی با دویست دانشگاه در داخل و خارج کشور، ابراز امیدواری کرد که روابط جامعةالمصطفی با دانشگاه‌های سوریه هر چه بیشتر گسترش یابد.

 

در ادامه، استادان دانشگاه‌های سوریه با ابراز خوشحالی از حضور در ایران و جامعةالمصطفی، با اشاره به ظرفیت‌های دانشگاه‌های ایران و سوریه، بر تحکیم روزافزون ارتباطات علمی ایران و سوریه تأکید ورزیدند. 

 

استادان دانشگاه‌های سوریه همچنین از آمادگی خود برای همکاری با مراکز علمی ایران، به ویژه جامعةالمصطفی، در زمینه‌های علمی و فرهنگی خبر دادند و تبادل استاد و دانشجو بین دانشگاه‌های سوریه و جامعةالمصطفی را یکی از بسترهای همکاری علمی دانستند.

 

آنان روند اسلام‌هراسی را در جهان رو به رشد ارزیابی کردند و ضروری دانستند که مراکز علمی مانند جامعةالمصطفی با اتخاذ راهکارهایی، اقدامات مؤثری برای توقف این حرکت انجام دهند. 

 

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عباسی نیز در جمع‌بندی سخنان مطرح‌شده، بار دیگر، بر همکاری مراکز  علمی ایران و سوریه تأکید نمود و در ادامه اظهار داشت: هدف ما به عنوان یک مرکز علمی، تربیت کسانی است که چهره حقیقی و عدالت‌خواهانه اسلام را به دنیا معرفی کنند. تربیت‌یافتگان ما تقریباً در همه جای دنیا حضور دارند و منادی وحدت و برادری میان ادیان الهی و مسلمانان هستند.

 

ما علاوه بر نگاه تقریبی میان مذاهب اسلامی، به گفت‌وگوی با ادیان توجه زیادی داریم و دبیرخانه ویژه‌ای برای این کار راه‌اندازی کرده‌ایم.

 

وی با اشاره به گفت‌وگوهای سازنده جامعةالمصطفی با مراکز علمی مسیحی و غیرمسیحی، تبادلات علمی با آنها را مورد توجه قرار داد و با اشاره به فعالیت‌های نمایندگی جامعةالمصطفی در تهران به منظور فراهم‌سازی بستر مناسب برای پیروان ادیان دیگر با هدف برخورداری آنان از آموزش‌های ارائه‌شده، تأکید کرد: به پیروان همه ادیان الهی احترام می‌گذاریم و علاقه‌مندیم با همه مراکز علمی و دینی در دنیا ارتباط داشته باشیم.

 

منبع: خبرگزاری گیتا

انتهای پیام/