چه داروهایی برای مقابله با سویه اومیکرون در فرانسه استفاده می‌شود؟

 

روش درمانی «سوتروویماب» که پادتن مونوکلونال است اوایل ماه گذشته در فرانسه مجوز استفاده اضطراری را دریافت کرد. آنتی‌بادی‌های مونوکلونال در واقع مولکول‌های تولید شده در آزمایشگاه هستند.

 

درمان‌های قبلی تنها داروی شرکت آسترازنکا با نام «اووشلد» (Evusheld) را در مقابل سویه اومیکرون موثر عنوان کرد و در سبد درمانی کشور برای مقابله با این سویه نگه داشت. این دارو سبب جلوگیری به‌خصوص در افرادی که بدن آن‌ها به واکسیناسیون مقاوم است تجویز می‌شود. همچنین افرادی که سابقه واکنش‌های حساسیتی بالا به واکسن‌ها را دارند از این دارو می‌توانند استفاده کنند. این دارو شامل دو نوع پادتن مونوکلونال است که به صورت دو تزریق جداگانه وارد بدن فرد می‌شود.

 

با توجه به اینکه «اووشلد» جنبه پیشگیری دارد بنابراین تنها داروی پادتنی مورد استفاده در فرانسه برای مقابله با اومیکرون «سوتروویماب» است. این دارو ساخت شرکت بریتانیایی گلاکسواسمیت‌کلاین (GSK) است که برای افراد بالای ۱۲ سال که به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و در معرض خطر به ابتلای نوع شدید آن هستند تجویز می‌شود.

 

اومیکرون بعضی از اصول معالجه را مردود کرد

 

طبق گفته مقامات فرانسوی «سوتروویماب» ظرف پنج روز پس از شروع علائم باید تجویز شود و به صورت وریدی استفاده می‌شود.

 

داروی روناپرو (Ronapreve)، محصول شرکت داروسازی «روش»، پیش از این برای سویه دلتا در فرانسه تجویز می‌شد اما مقامات بهداشتی این کشور گفتند که این دارو در مقابل سویه اومیکرون تاثیری ندارد. از سوی دیگر داروی شرکت ایلای لی‌لی شامل پادتن‌های مونوکلونال (bamlanivimab/etesivimab) نیز به طور کامل برای درمان کرونا در فرانسه حذف شد.

 

پاکسلووید فایزر در فرانسه

 

پس از آنکه آژانس دارویی اروپا در تاریخ ۲۱ ژانویه مجوز استفاده قرص «پاکسلووید» (Paxlovid) شرکت داروسازی فایزر را صادر کرد، فرانسه به‌عنوان نخستین کشور اروپایی این قرص‌ها را از چند روز پیش به‌عنوان گزینه دیگری برای درمان کرونا و سویه اومیکرون وارد بازار دارویی خود کرد و از جمعه نخستین بیماران می‌توانند از این دارو استفاده کنند.

 

این قرص برای درمان افراد در معرض خطر در نظر گرفته شده است که باید ظرف پنج روز پس از بروز علائم به منظور جلوگیری از بستری شدن در بیمارستان و تبدیل شدن بیماری به نوع شدید و مرگ بیمار مصرف شود.

 

با وجود تعداد محدود داروها برای پیشگیری و همچنین درمان بیماری کووید-۱۹ مقامات بهداشتی فرانسه بارها اعلام کرده‌اند که هیچ دارویی نمی‌تواند جایگزینی برای واکسیناسیون باشد.

 

اصول مقابله با کرونا در فرانسه

 

«ژان کستکس» نخست وزیر فرانسه در ماه ژانویه گفته بود که با اجرای قانون ارائه گذرنامه واکسن به جای گواهینامه سلامت و تست منفی کووید-۱۹، محدودیت ها در ماه فوریه در دو مرحله کاهش خواهد یافت.

 

به گزارش شبکه خبری «فرانس ۲۴» محدودیت ها در فرانسه در حالی کاهش یافته است که روند صعودی ابتلا به کووید-۱۹ فقط اندکی بهبود یافته اما همچنان آمار ابتلا در این کشور که از آغاز سال ۲۰۲۲ اوج گرفته، بالاست. دلیل تصمیم تازه پاریس هم آن است که مقامات معتقدند تهدید سویه اُمیکرون کرونا به دلیل دوره کم خطرتر آن نسبت به سویه‌های قبلی محدود است.

 

منبع: پایگاه خبرگزاری گیتا