به مصاحبه و گزارش گیتا، مطابق نقطه نظر دکتر میلاد منصوری؛

 

از ملزومات دولت مردمی(دموکرات) و قوی، سیاست و اقتصاد قوی و مشارکتی است.

دولتی که منابع ثروت را با رعایت اصول مردم سالاری در اختیار نداشته باشد، فشل و ضعیف می ماند و نتیجتا نارضایتی عمومی ازدیاد میابد.

# منابع ثروت:

1- منابع طبیعی (آب، خاک، زراعت، دام پروری، طیور و...)

2- منابع معدنی (سوختهای فسیلی، معادن فلزات، معادن سنگ و...)

3- منابع غیر طبیعی (صنایع دستی و ماشینی، رباتیک و...)

4- منابع تبدیلی (پتروشیمی، ذوب فلزات و...)

5- منابع تولیدی (هر نوع ساخت و ساز/، تولید هر قطعه صنعتی و خوراکی)

6- منابع مارک بندی و بسته بندی (تمامی موارد 1 الی 5 (به غیر از مورد 2) در این قسمت استاندارد و شکیل، آماده ارائه در بازارهای داخلی و خارجی می شود)

 

# شیوه کسب قدرت مردمسالار اقتصادی دولت از منابع ثروت:

1- منابع طبیعی با مدیریت کامل دولت به مردم و (بخش های خصوصی) واگذار شود و با گرفتن مالیات از دلالان و نه تولیدکننده می تواند برای دولت کسب ثروت کند.

2- منابع معدنی می بایست تحت اختیار کامل دولت باشد.

3- منابع غیر طبیعی با مدیریت کامل دولت به مردم(بخش های خصوصی) واگذار شود و با گرفتن مالیات از تجار و نه تولیدکننده می تواند برای دولت کسب ثروت کند.

4- منابع تبدیلی می بایست تحت اختیار دولت باشد.

5- منابع تولیدی با نظارت استانداردهای جهانی توسط دولت باید کاملا تحت اختیار بخش خصوصی باشد و دولت با اخذ مالیات کسب ثروت کند.

6- منابع مارک بندی و بسته بندی با نظارت استانداردهای جهانی توسط دولت باید کاملا تحت اختیار بخش خصوصی باشد و دولت با اخذ مالیات کسب ثروت کند.

 

# دولتی که موارد 2 و 4 بالا را در اختیار دارد، به ارزش همان تقابلی می تواند مالیات در بخش های دیگر را کمتر و بالانس کند.

# دولتی که 6 مورد شیوه های کسب قدرت مردمسالار اقتصادی از منابع ثروت به طرز صحیح را نداشته باشد، تبدیل به دولتی ضعیف می شود، دولت ضعیف در ادامه به دولتی تابع نزد دیگران مبدل می شود، و سپس دولت لحظه به لحظه با نارضایتی عمومی مواجه می شود و در این حالت دولت رنجور و نا امید و ناتوان می شود.

 

همچنین دیپلماسی اقتصادی هم به معنای مدیریت یا اداره روابط اقتصادی خارجی است، زیرا خود دیپلماسی به قول سیاسیون به معنای هر گونه ابزار، وسیله و هنری است که روابط خارجی را اداره می‌کند.گسترش بازارهای جهانی و ارتباط روزافزون بین کشورهای مختلف باعث شده است که محیط تجاری بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی با تغییر و تحولات زیادی روبه رو شود. در این شرایط، مفاهیم دیپلماسی اقتصادی از اهمیت بسزایی برخوردار است، به گونه‌ای که در دوران حاضر ایجاد فضای لازم در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از جمله شرایط الزامی بستر تعامل با اقتصاد جهانی را تشکیل داده است.

 

دکتر میلاد منصوری

1401/09/14

خبرگزاری گیتا