علی ربیعی در جریان بازدید از کلیسای ارامنه به مناسبت آغاز سال نو میلادی گفت: به صورت نمادین از مرکز نگهداری سالمندان ارامنه و این کلیسا بازدید کرده‌ایم تا در جشن سال نو شریک باشیم و بگوییم از نظر نظام ایران و دولت، هموطنان مسیحی و سایر اقلیت‌ها همانند سایر ایرانی‌ها هستند و در اولویت برنامه‌ریزی ما قرار دارند.

 

وی افزود: همبستگی دینی قبلی ما با ارامنه ظرفیت فرهنگی خوبی ایجاد کرده است به طوری که اکنون از کلیسای 400 ساله و خیریه بانوان ارامنه با قدمت 110 ساله بازدید کرده‌ایم و نشانه‌های این همبستگی را می‌بینیم.

 

وزیر رفاه در مورد نگهداری سالمندان گفت:‌ با توجه به اینکه سالمندی در ایران روبه گسترش می‌رود و پنجره سالمندی در آینده‌ای نه چندان دور وسعت می‌یابد پزشک سالمند کم داریم و پوشش درمان سالمندان به اندازه جمعیت آنها نیست و باید تدبیری بیندیشیم.

 

وی تأکید کرد: هدف ما این است که سالمندان در خانواده بمانند و آنجا حمایت شوند. در نتیجه برنامه‌ها و حمایت‌های اقتصادی به نحوی باشد که سالمند در کنار خانواده خود زندگی کند.

 

ربیعی ادامه داد: همچنین در برنامه‌های خود ارائه وسایل کمک توانبخشی را به خانواده‌های این سالمندان داریم و برای 36 هزار سالمندی که در مراکز ما نگهداری می‌شوند مستمری آنها معادل 360 تا 400 هزار تومان افزایش می‌یابد.

 

وی با اشاره به اجرای غربالگری آلزایمر گفت: این برنامه را از تهران آغاز کرده‌ایم و در همه استان‌ها به تدریج پس از اجرای پایلوت آن و برآورد هزینه‌ها اجرا می‌کنیم.

 

وی گفت: طبق برنامه ششم توسعه 20 درصد حداقل دستمزد گروه‌های تحت پوشش ما که معلولان و سالمندان و... هستند افزایش می‌یابد.

 

ربیعی افزود: همچنین افراد پشت نوبت مستمری‌بگیر نیز طبق این برنامه تحت پوشش قرار می‌گیرند و حمایت‌های ما در ارائه وسایل کمک‌توانبخشی افزایش می‌یابد. ردیفی نیز برای ارائه برخی از این وسایل مانند اندام مصنوعی اختصاص داده‌ایم.

 

وی همچنین از بهینه‌سازی وضعیت سالمندان ارامنه خبر داد و گفت: یارانه مددجویان ارامنه را تقویت می‌کنیم.

 

وزیر رفاه گفت:‌ سنت 110 ساله خیر جمعی در ارامنه دستاورد خوبی است این در حالی است که در کشور ما سنت‌های بیش از هزار ساله داریم و آرزوی صحت و سلامت داریم و روح مسیح و صلح را برای همه خواستاریم.

 

وی در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت: همه ایرانیان اعم از ارامنه، زرتشتی و... فرهنگ مسالمت‌آمیزی را تجربه می‌کنیم و باید روح خیر جمعی را برای همه ایرانیان افزایش دهیم.

 

ربیعی افزود: ممکن است تبعیض‌هایی در فرهنگ باشد اما ناشی از سیاست‌گذاری ما نیست و نظام جمهوری اسلامی ایران و دولت سیاست‌هایی که رفتار عادلانه را پیگیری می‌کند، دارد و تلاش شده که ایران را سرزمین همه آنها بداند.

 

وی افزود: ساخت فرهنگی جمعیت ایران بین مسلمان و ارامنه بیانگر نوعی مسالمت بالایی است و ربطی به سیاست‌ دولت‌ها ندارد ما حتی این مسالمت را در نمایندگان مجلس هم می‌بینیم. بنابراین ما که ادیان ابراهیمی را دنبال می‌کنیم یک هدف داریم و آن کاهش درد و رنج زندگی مردم، ارمغان صلح و ایجاد زندگی آسوده‌تر برای انسان‌ها است.

منبع: خبرگزاری گیتا