در پی افزایش آمار شهدای جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و تداوم کشتار مردم مظلوم و بیدفاع فلسطین در این منطقه، فشار افکار عمومی در انگلیس برای توقف فروش سلاح به این رژیم کودککش بالا گرفته است.
به گزارش گیتا، حمزه یوسف سروزیر دولت محلی اسکاتلند امروز دوشنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: ادامه فروش تسلیحات به اسرائیل غیرقابل توجیه و احتمالاً غیرقانونی است.
وی با اشاره به ضرورت قطع روابط تسلیحاتی با رژیم صهیونیستی تصریح کرد: دولت انگلیس باید بالاخره کار درست را انجام دهد.
سروزیر اسکاتلند ضمن بازنشر گزارش جنجالبرانگیز آبزرور درباره نقض قوانین بینالمللی در جنگ علیه غزه اضافه کرد: دولت انگلیس باید در پرونده دیوان بینالمللی دادگستری در مورد نسل کشی در غزه مداخله کند و مشاوره حقوقی خود را به دادگاه ارائه دهد.
روزنامه آبزرور دیروز (یکشنبه) در گزارشی نوشت که دولت انگلیس از سوی وکلا و مشاوران حقوقی خود توصیههای درباره نقض قوانین بینالمللی توسط رژیم صهیونیستی دریافته کرده است.
بر اساس این گزارش، الیشا کرنز رئیس کمیته پارلمانی روابط خارجی چندی پیش طی سخنانی در جمع حامیان حزب حاکم محافظهکار اعلام کرد که وزارت امور خارجه انگلیس این توصیهها را نادیده گرفته، به صادرات سلاح برای رژیم صهیونیستی ادامه داده و تنها به اعمال برخی مجازاتهای بسیار محدود علیه شهرک نشینان "اسرائیلی" بسنده کرده است.
کرنز اضافه کرد: من و دیوید کامرون وزیر امور خارجه معتقدیم که اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند اما برای این حق در قانون محدویتهای اعمال شده است و بدون حد و مرز نیست؛ اقدامات اسرائیل امنیت خود آنها و ما را در دراز مدت در خطر قرار داده است.
این نماینده حزب محافظهکار تاکید کرد: من قانع شدهام که دولت ارزیابیهای خود در مورد پایبندی اسرائیل به قوانین بشردوستانه بین المللی را انجام داده و به این نتیجه رسیده که اسرائیل به این قوانین هیچ پایبندی ندارد.
در همین حال، آبزرور نوشت که توصیههای حقوقی ارائه شده به این معناست که دولت انگلیس باید به شکل فوری تمام مجوزهای فروش سلاح به رژیم صهیونیستی را متوقف کند. کارشناسان حقوقی هم معتقدند که اگر دولت لندن به این توصیهها عمل نکند، با خطر نقض قوانین بین المللی و شراکت در نسلکشی فلسطینیها مواجه است.
حسام زملط سفیر دولت تشکیلات خودگردان فلسطین در لندن میگوید که دولت انگلیس و سایر کشورهای غربی باید رژیم صهیونیستی را تحریم و از سازمان ملل متحد اخراج کنند. وی روز شنبه طی سخنانی در تجمع دههزار نفری حامیان فلسطین در میدان ترافلگار لندن گفت: اگر اسرائیل به قوانین بینالمللی اهمیت نمیدهد، ما باید به آن اهمیت بدهیم، باید کاری کنیم که به ارزشهای جهانی اهمیت دهد. چگونه؟ باید تحریم شود.
دیپلمات فلسطینی همچنین در گفتوگو با شبکه خبری بیبیسی عنوان کرد: «اسرائیل بهعنوان اشغالگر قوانین بینالمللی را نقض کرده و درحال نسلکشی مردم فلسطین است.» او با اشاره به قوانین انگلیس درباره تعلیق مجوز فروش سلاح به خریدارانی که قوانین بینالمللی را نقض میکنند، تاکید کرد که همکاریهای تسلیحاتی لندن و تلآویو باید متوقف شود.
قانونگذاران انگلیس هم تاکنون طی دو نامه جداگانه به وزیر امور خارجه این کشور، خواستار افزایش فشارهای دیپلماتیک علیه رژیم صهیونیستی برای توقف کشتار فلسطینیها شدهاند.
هشتم فروردین ۱۳۴ نفر از نمایندگان مجلس عوام و اعیان انگلیس طی نامهای مشترک به دیوید کامرون خواستار تحریم تسلیحاتی رژیم اسرائیل شدند.
دو روز بعد، یعنی دهم فروردین ۱۱۵ تن از قانونگذاران در نامهای دیگر خطاب به وزیر امور خارجه انگلیس تاکید کردند: از اسرائیل بخواهید که مطابق با قوانین بشردوستانه بین المللی از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی استفاده نکند. همچنین یک ضرب الاجل در عرض چند هفته و ترجیحا چند روز برای اسرائیل تعیین کنید تا به دستورات دیوان بین المللی دادگستری از جمله تسهیل دسترسی کامل به کمک های بشردوستانه، پایبند باشد، در غیر این صورت با عواقب جدی برای روابط انگلیس و اسرائیل مواجه خواهد شد.
البته گفته میشود که دیوید کامرون به رژیم صهیونیستی هشدار داده است که اگر اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به غزه را ندهد و تابع قوانین بینالمللی نباشد، همکاریهای تسلیحاتی با این رژیم متوقف خواهد شد.
بر اساس گزارش دیلی تلگراف، کامرون در مذاکرات اخیر به مقامات رژیم اسرائیل گفته است: اگر زندانیان حماس (اسیران فلسطینی) در اسرائیل (فلسطین اشغالی) از دسترسی به ملاقات با صلیب سرخ محروم شوند، ممکن است «تحریمهای تسلیحاتی» وضع شود.ر
ژیم صهیونیستی طی نزدیک به ۶ ماه گذشته، کشتار گستردهای را در غزه به راه انداخته است. این رژیم تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد دوشنبه گذشته، قطعنامه ای را در حمایت از برقراری آتشبس فوری در نوار غزه تصویب کرد. در این قطعنامه از تمام طرفها خواسته شده که به توقف فوری درگیریها در ماه مبارک رمضان احترام بگذارند اما جنایات رژیم اشغالگر علیه مردم مظلوم فلسطین، باوجود تصویب این قطعنامه، کماکان ادامه دارد.
بر اساس گزارشها، تاکنون افزون بر ۳۲ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۷۴ هزار نفر دیگر مجروح شدهاند.
انتهای خبر/