به گزارش گیتا؛ نامه ۸ بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران خطاب به رئیس محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون بررسی مجدد FATF ارسال کردند.
در این وقت حساس و زمان محدود و غیرقابل بازگشت مسئولین، در حالی که بیش از هر زمان به طراحی، بازآرایی و معماری سیاست خارجی، جهت تامین منافع ملی، تقویت جبهه مقاومت و رفع بحران های اقتصادی کشور نیازمندیم، شاهدیم که توان و زمان کشور عمدتا صرف دادن پالسهای مذاکره به آمریکا، بدون طراحی میز مذاکره برای دستاوردسازی میشود.
در این بین، طرح مسئله FATF آن هم با هجمه نگاههای عمدتا سیاسی و غیرکارشناسانه و بدون پشتوانه، کشور را در وضعیتی پیچیده قرار داده است.
جنبش دانشجویی به نمایندگی از ملت ایران در مسند پاسداری از آرمانها، از اعضای مجمع و جنابعالی انتظار دارد در بررسی لوایح مربوط به FATF تحت تأثیر جریانسازیها و فشارهای سیاسی قرار نگیرد و بر اساس بررسیهای فنی و تخصصی و رعایت مصالح کشور و منافع ملی، به صورت شفاف تصمیمگیری کند.
بسم الله الرحمن الرحيم
مهمترین مسئولیت مجمع وظیفه تشخیص مصلحت» است. مسئله مصلحت جزو مسائل درجه یک نظام و به تعبیر امام بزرگوار به قدری مهم است که غفلت از آن گاهی موجب شکست اسلام می شود ... در تعیین مصلحت باید به شیوه ای عمل شود که کاملاً اطمینان بخش باشد. بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام، ۱۴۰۱/۷/۲۰
آیت الله جناب آقای صادق لاریجانی رئیس محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام
متن نامه به شرح ذیل است:
سلام علیکم
لوايح مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی (FATF) پس از دوبار مسکوت ماندن برای بار سوم در حالی در کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی میشود که صحنه فعلی جهان و داخل کشور در حال گذر از تغییراتی پرشتاب است که نیاز به اتخاذ تصمیمات کلان راهبردی مبتنی بر عقلانیت و درک صحیح و واقع گرایانه از کنون بازیگران صحنه دارد. در این فرصت محدود نظم جهانی چنان در حال تغییر و تحول و عبور است که هر ساعت و هر دقیقه نپرداختن ما به اولویتها یا تعلل ما با پرداخت به شبه مسئلهها تصمیمات هزینه ساز و عقب برنده و امتحان پس داده میتواند وضعیت ما را دچار شکستی فاحش و از دست دادن یک شبه ی دستاوردها کند.
امروز که طوفان الاقصی عزتمندانه با توافق آتش بس پایان یافته و زمان تبدیل دستاوردهای میدانی به دستاوردهای سیاسی است و توجه به فرصتها و تهدیدهای جدی داخلی و خارجی در نظم جدید حاکم بر داخل و منطقه با وجود شرایط ویژه بر سر کار آمدن دولت جدید آمریکا بیش از هر وقت ضروری به نظر میرسد فقر ایده کلی و کلان ،نگری در کنار اراده برای توجه به حل مسائل اصلی و ریشهای کشور در دولت ،چهاردهم موجب انقطاع توجه و توان گذاری نظام جمهوری اسلامی ایران در واقعیات شده است.
در این وقت حساس و زمان محدود و غیر قابل بازگشت مسئولین در حالی که بیش از هر زمان به طراحی بازآرایی و معماری سیاست خارجی جهت تامین منافع ملی تقویت جبهه مقاومت و رفع بحرانهای اقتصادی کشور نیازمندیم شاهدیم که توان و زمان کشور عمدتا صرف دادن پیام توخالی و پالسهای مذاکره به ،آمریکا بدون ساختن و طراحی میز مذاکره برای امتیازگیری و دستاوردسازی میشود و نگاه مذاکره برای «مذاکره» که در دهه
۹۰ شاهد نتایج آن بودیم بیش از هر وقت دیگر در صحنه سیاسی کشور حاکم شده است. در این بین طرح مسئله FATF آن هم با هجمه نگاههای عمدتا سیاسی و غیرکارشناسانه و بدون پشتوانه کشور را در وضعیتی پیچیده قرار داده است این در شرایطی است که اساسی ترین پرسش در رابطه با FATF در سیل اعمال فشارهای سیاسی و اولویت سازی از این مسئله همچنان بی پاسخ مانده است او آن این است که حل مسئله FATF در شرایط فعلی دقیقا چه آورده ای برای ایران دارد؟ پاسخ به این سوال از سمت موافقان با جوابهای بدون پشتوانه بدون ضمانت و گنگ و بعضا متناقض و غلط همراه میشود شاهد مثال این مسئله وجود اظهارات متنوع با مضامین یکسان مبنی بر آن که بخشی از مشکلات کشور حل میشود یا آنکه بخشی از فشارهای ناشی از تحریم پس از پذیرش FATF برداشته خواهد شد است.
در این بین طرح مسئله FATF آن هم با هجمه نگاههای عمدتا سیاسی و غیرکارشناسانه و بدون پشتوانه کشور را در وضعیتی پیچیده قرار داده است. این در شرایطی است که اساسیترین پرسش در رابطه با FATF در سیل اعمال فشارهای سیاسی و اولویت سازی از این مسئله همچنان بی پاسخ مانده است او آن این است که حل مسئله FATF در شرایط فعلی دقیقا چه آوردهای برای ایران دارد؟
پاسخ به این سوال از سمت موافقان با جوابهای بدون پشتوانه بدون ضمانت و گنگ و بعضا متناقض و غلط همراه میشود شاهد مثال این مسئله وجود اظهارات متنوع با مضامین یکسان مبنی بر آن که بخشی از مشکلات کشور حل میشود یا آنکه بخشی از فشارهای تحریم از پس ناشی است.
از پذیرش FATF برداشته خواهد شد سوال این است که کدام منافع ملی؟ کدام بخش از مشکلات کشور در چه زمانی این گره گشایی آغاز میشود؟ تا چه زمان برای به ثمر رسیدن نتایج پذیرفتن این بندها باید صبر کرد و پس از آن مشاهده نتایج را طلب کرد؟ کدام بخش از فشارهای ناشی از کدام تحریمها برداشته خواهد شد و این مهم چگونه رقم خواهد خورد؟ اکنون که نه مذاکراتی برقرار است و نه چشم اندازی از یک میز مذاکره در وضع موجود و با دولت مستقر شده فعلی ایالات متحده آمریکا و وزیر خارجه بر کرسی نشسته به نظر میرسد نه طرف آمریکایی فکر میکند و اراده آن را دارد یا به نحوی ابراز کرده که قصد داشته باشد در سال دهم تحریم باید خارج از برنامه قبلی امتیاز خاصی بدهد بلکه بالعکس، هیچ اعتقادی حتی به حفظ ظاهر در تعاملات با جمهوری اسلامی ایران ندارد و در عوض برنامه و سیاست مشخصی برای اعمال فشار حداکثری برای رسیدن به مقاصد خود در غرب آسیا دارد. از این رو گفته شد اینکه FATF چنانچه را به یک موضوع درجه یک برای حل مسائل تبدیل کنیم با واقعیت اراده طراحان و تصمیم گیرندگان آن همخوانی ندارد.
اما در مورد اشکالات فنی FATF همانطور که خود نیز مستحضرید اجرای آن در شرایط تحریمی با افشای اطلاعات محرمانهی مالی کشورمان در حوزه تجارت غیر رسمی و دور زدن تحریم که بیش از ۹۰ درصد تجارت ما را تشکیل میدهد، میتواند کشور را با بحران اقتصادی جدی مواجه کند و ما را در شرایطی قرار دهد که نه تنها دیگر قادر به دور زدن تحریم نخواهیم بود بلکه حتی با فرض خروج از لیست سیاه FATF با عدم تغییر شرایط تحریمی همچنان قادر به تجارت رسمی نبوده و ضربهی شدید اقتصادی را متحمل خواهیم شد.
گذشته از آن در رابطه با پذیرش CFT به عنوان کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم باید پرسید تعریف اعضای FATF که رژیم منفور صهیونیستی نیز جزو آنهاست از تروریسم چیست؟ آیا غیر از آن است که از نظر آمریکا و رژیم صهیونیستی هرگونه فعالیت کشور در راستای تقویت جبههی مقاومت، تقویت تروریسم به شمار میرود؟ آیا پذیرش این کنوانسیون نقض واضح اصل ۱۵۳ قانون اساسی در حمایت از مستضعفین و مبارزه با استکبار شمرده نمیشود؟ آیا در این جنگ تمام عیار با رژیم صهیونیستی که عضو دائم این تفاهم نامه است، مشرف کردن و اعطای سلطه اطلاعاتی بر سازوکارهای اقتصادی کشور به این رژیم جایز است؟
که رژیم منفور صهیونیستی نیز جزو آنهاست از تروریسم چیست؟ آیا غیر از آن است که از نظر آمریکا و رژیم صهیونیستی هرگونه فعالیت کشور در راستای تقویت جبهه ی مقاومت، تقویت
تروریسم به شمار می رود؟ آیا پذیرش این کنوانسیون نقض واضح اصل ۱۵۳ قانون اساسی در حمایت از مستضعفین و مبارزه با استکبار شمرده نمیشود؟ آیا در این جنگ تمام عیار با رژیم صهیونیستی که عضو دائم این تفاهم نامه است مشرف کردن و اعطای سلطه اطلاعاتی بر سازوکارهای اقتصادی کشور به این رژیم جایز است؟
و فارغ از آن حتی با قرض پذیرش این دو معاهده و اجرای کامل ،آنها باید گفت FATF هیچ گونه تضمینی جهت خروج ایران از لیست سیاه نداده است و خروج ایران از این لیست تنها یک احتمال است چرا که در بیانیه ی رسمی FATF که در ژوئن ۲۰۱۶ منتشر شد در رابطه با ایران تصریح شده است که در صورت اجرای کامل تعهدات توسط ،ایران FATF، تنها اقدامات بعدی را بررسی خواهد کرد
همچنین حتما برای اعضای مجمع روشن است که تمامی اعضای اصلی FATF در مورد تصمیمات حق وتو داشته و می توانند با خروج ایران از این لیست مخالفت کنند و با این وجود آیا آقایان تضمین خواهند کرد که در شرایط نزاع فعلی علی رغم تعهد ایران به اجرای تمامی این بندهای پر ،هزینه آمریکا و رژیم صهیونیستی با خروج ایران از لیست سیاه موافقت کنند؟ طبق گفته وزیر اقتصاد جناب آقای دکتر همتی هدف ما از اجرای FATF تامین منافع ملی کشورمان است. اما موارد ذکر شده همگی نشان می دهد کشور اسلامی مان با دادن هزینه ی ای گزاف یعنی تحمل هزینه های شدید اقتصادی و سیاسی به احتمال قوی هیچ گونه مزیتی دریافت نخواهد کرد آیا اینگونه بناست منافع ملی تامین شود؟
FATF با ذکر این نکات جنبش دانشجویی به نمایندگی از ملت ایران در مسند پاسداری از آرمانها و با دغدغه و نگاه به سرنوشت و عزت و مصالح عمومی کشور از اعضای مجمع و رأساً جنابعالی انتظار دارد در بررسی لوایح مربوط به تحت تأثیر جریان سازی ها و فشارهای سیاسی قرار نگیرد و صرفاً بر اساس بررسی های فنی و تخصصی و رعایت مصالح کشور و منافع ملی به صورت مصرح و شفاف تصمیم گیری کند. علاوه بر آن جنبش دانشجویی انتظار دارد اعضای مجمع در صورت به نتیجه رسیدن هرگونه تصمیمی در این موضوع در صحن دانشگاه حاضر شده و به پرسشهای دانشجویان در این مورد به طور شفاف پاسخ دهند.
بسیج دانشجویی دانشگاه تهران
بسیج دانشجویی دانشگاه شریف
بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبییر
بیسج دانشجویی دانشگاه امام صادق
بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی
بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت
بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی
بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی
انتهای خبر/
ابزارک تحت تاثیر جریانها و فشارهای سیاسی قرار نگیرید! تصویر