معاون بهرهبرداری شرکت آبوفاضلاب استان همدان با بیان اینکه تا کنون 55 درصد شبکه مدرن فاضلاب شهر همدان انجام شده است، گفت: 45 درصد باقیمانده شبکه فاضلاب مدرن همدان نیازمند 130 میلیارد تومان اعتبار است.
محمدرضا نیکداد در گفتوگو با گیتا، اظهار کرد: با اجرای شبکه فاضلاب مدرن در همدان بسیاری از فاضلابهایی که به رودخانهها تخلیه میشود، جمعآوری خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه شبکه فاضلاب سنتی در همدان از قدیم برقرار بوده است، افزود: پوشش فاضلاب در همدان 98 درصد و تعداد مشترکین فاضلاب همدان 96 درصد است.
نیکداد درباره آلودگی قنوات شهر همدان با فاضلاب، اظهار کرد: قنوات میراثی است که باید حفظ شود و این موضوع با فرهنگسازی امکانپذیر است.
وی با تأکید بر اینکه متولی نگهداری قنوات شهرداری است، تصریح کرد: شهرداری وظیفه شناسایی، بازسازی و لایروبی قنوات را بر عهده دارد.
نیکداد افزود: در سالیان گذشته که فاضلاب در اختیار شهرداری بوده و فاضلاب سنتی در منازل ایجاد شده بود، این فاضلاب به درون مسیلها و قنوات متصل شده بهطوریکه شهروندی که منزلی ساخته فاضلاب خود را به قنات متصل کرده و از دید شرکت آب و فاضلاب به دور مانده است.
وی با بیان اینکه آلودگی قنوات توسط فاضلاب در همدان اتقاف افتاده است، یادآور شد: شرکت آب و فاضلاب از زمان تشکیل تمام انشعابات فاضلاب و شبکه فاضلاب را براساس نقشه مشاور انجام داده و هیچ اتصالی به قنوات و مسیلها نداشته و آنچه انجام شده مربوط به سنوات قبل و توسط شهروندان بوده است.
معاون بهرهبرداری شرکت آبوفاضلاب استان همدان با تأکید برشناسایی قنوات و انشعابات غیرمجاز فاضلاب، اظهار کرد: این انشعابات باید شناسایی شوند که البته کار زمانبر و مشکلی است.
وی با اشاره به اینکه شهرداری از آب قنوات برای آبیاری فضای سبز استفاده کند، تأکید کرد: حفاظت از قنوات همت کلی میطلبد و نیازمند فرهنگسازی است تا شهروندان آن را آلوده نکرده و فاضلاب خود را در قنوات هدایت نکنند.
منبع : خبرگزاری گیتا
انتهای پیام/