پژوهشگران موسسه "ام.آی.تی" و "هاروارد" در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند که می‌توان میزان درد بخش‌های مختلف بدن افراد را با روش "طیف‌نگاری کارکردی فروسرخ نزدیک" (Functional Near Infrared Spectroscopy) اندازه گیری کرد.

 

به گزارش گیتا و به نقل از مدگجت، دانستن میزان درد بیمار میتواند به پزشکان کمک کند تا یک بیماری را زودتر تشخیص دهند و روند بیماری را درک کنند و درمان دقیق و صحیحی را در پیش گیرند. اکنون پژوهشگران موسسه "ام.آی.تی" و "هاروارد اظهار کرده‌اند که با یک روش این کار ممکن است.

 

"طیف‌نگاری کارکردی فروسرخ نزدیک" یکی از روش‌های نقشه‌برداری از مغز است که در آن از امواج فروسرخ نزدیک به داخل سر تابش می‌شود و پس از تضعیف، مقداری از این نورها خارج می‌شود. طی این مطالعه پژوهشگران از طیف‌نگاری کارکردی فروسرخ نزدیک استفاده کردند و امواج را به قشر جلوی مغز فرستادند تا میزان فعالیت در داخل مغز را ارزیابی کنند.

 

 

آنها توسط این فناوری توانستند میزان "هموگلوبین اکسیژنه" (oxygenated hemoglobin) را اندازه گیری کنند. میزان "هموگلوبین اکسیژنه" نشان دهنده فعالیت عصبی اساسی است.

 

در گام بعدی حسگرهایی برای ثبت فعالیت بر روی پیشانی قرار دادند تا فعالیت‌ها را ثبت کرده و مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند زیرا درد در الگوهای فعالیت مغز تغییر ایجاد می‌کند. پس از آن پژوهشگران از روش‌های یادگیری ماشینی برای شناسایی نوع فعالیت مغزی که نشان دهنده درد است ، استفاده کردند و از آن به عنوان نشانگر درد بهره گرفتند.

 

در نهایت پژوهشگران توانستند با استفاده از این روش با دقت ۸۷ درصد محل دقیق درد در  هر شخص را اندازه گیری کنند. با اینکه این مطالعه گام بزرگی در پزشکی به شمار می‌رود اما پژوهشگران آن بر این باورند که بررسی‌های بیشتری برای تأیید این فناوری لازم است.

 

منبع: خبرگزاری گیتا

انتهای پیام/