حسین مهاجران اظهار کرد: وضعیت تولید و عرضه پیاز به گونهای بود که در هر بازه زمانی بازار تنها به یک منطقه وابسته بود که پاسخگوی نیاز نبود اما تا ۱۰ روز آینده این محصول از مناطق مختلفی مانند بناب آذربایجان به بازار وارد میشود و به زودی قیمت پیاز متعادل شده و کاهش مییابد.
وی افزود: افزایش قیمت سیبزمینی ناشی از کمبود مقطعی و کوتاه مدت این محصول بود که طبیعی است و تا چند روز آینده این مشکل نیز حل میشود. اما باید به فکر روزهایی که قیمت یک محصول بیش از حد کاهش پیدا میکند نیز باشیم، چرا که حتی هزینه برداشت آن نیز برای تولیدکنندگان تامین نمیشود و در این روزها میتوان به قیمت هندوانه در بازار اشاره کرد.
البته آمارهای رسمی و قیمت انواع میوه و ترهبار در بازار نشان میدهد که طی هفتههای گذشته نهتنها قیمت پیاز کاهش نیافته بلکه قیمت سیبزمینی هم افزایش یافته است.
بر اساس گزارش هفتگی بانک مرکزی از متوسط قیمت خردهفروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به ۲۳ تیر ماه، پیاز در سطح شهر و به صورت خردهفروشی کیلویی ۳۷۹۸ تومان بوده که نسبت به هفته قبل از آن ۱۵.۱ درصد و نسبت به هفته مشابه ماه گذشته ۳۷.۶ درصد افزایش قیمت را نشان میدهد. جالبتر اینکه هر کیلوگرم پیاز در این هفته نسبت به هفته مشابه سال گذشته ۱۴۷.۹ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است و با این حساب و کتاب ساده میتوان دریافت که قیمت این محصول در همین بازه زمانی در سال گذشته تا چه حد پایین بوده است.
سیبزمینی نیز که به تازگی در فهرست قیمتهای استخراج شده در کنار پیاز به صدرنشین گرانیها پیوسته افزایش نسبی ۱.۳ درصدی داشته و به صورت میانگین در سطح شهر تهران کیلویی ۲۳۸۶ تومان فروخته میشود که قیمت این محصول نیز ۴۲.۸ درصد نسبت به همین هفته در سال گذشته افزایش داشته است.
گرانی محصولات مختلف در بازار همچنان ادامه دارد و برای بقیه آنها نیز تکرار میشود اما وعدههای ارزانی برای گرانی هایی مانند پیاز و سیبزمینی مشخص نیست چند روز، هفته و حتی چند ماه دیگر محقق خواهد شد؟
منبع: خبرگزاری گیتا