نخستین بار در مرداد ماه سال 93 وزیر بهداشت در اقدامی که از سوی کارشناسان تغذیه شجاعانه نیز توصیف شد از برخی تخلفات در صنایع لبنی پرده برداشت و ماجرای روغن پالم و جایگزین شدن این چربی صنعتی با چربی شیر را رسانه‌ای کرد. بعد از رسانه‌ای شدن این موضوع، وزارت بهداشت موضع محکمی در برابر این مسئله گرفت و اعلام کرد که با متخلفان به شدت برخورد خواهد کرد و واردات این روغن کاهش خواهد یافت.

 
 

 

اما در سفر رئیس جمهور به کشور مالزی در 16 مهر امسال، دولت و به تبع آن وزارت بهداشت، مواضع جدیدی در قبال این موضوع اتخاذ می‌کنند و رئیس جمهور با اعلام این موضوع که «مالزیایی‌ها از این روغن استفاده می‌کنند و سلامتی آنان نیز خوب است، گفت: برای تبیین ویژگی‌های این روغن از لحاظ سلامتی، ما منتظر سفر هیأتی از طرف مالزی به ایران هستیم.»

با گذشت زمان و طبق توافقات صورت گرفته بین حسن روحانی و نخست وزیر مالزی؛ در اول آبان ماه، مصطفی محمد وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی، وارد تهران شده و با شافعی، رئیس اتاق ایران دیدار کرده و بیان می‌کند: «من اینجا هستم تا تصمیمات مهمی را که رهبران دو کشور، یعنی رئیس جمهور ایران و نخست وزیر مالزی در تاریخ هفتم اکتبر اتخاذ کرده‌اند، پیگیری کنم.»

 

 

روغن پالم چیست؟

نعمت الله مسعودی، عضو انجمن علمی طب سنتی در تعریف این روغن می‌گوید: روغن پالم در واقع روغن یک نوع درخت نخل است که بیشتر در جنوب شرق آسیا وجود دارد، این روغن نسبت به بقیه روغن‌های گیاهی مرغوبیت پایینی دارد اما به دلیل اینکه در حجم بالایی تولید و قیمت آن ارزان تر تمام می شود، تمایل به استفاده و واردات آن نیز بیشتر است.

وی افزود: اسیدهای چرب و اشباع شده این روغن هیدروژنه زیاد و به گونه‌ای است که سبب انسداد قلب و عروق و نوعی از سرطان‌ها می شود و همان‌طور که می دانید هم اکنون شایع ترین علت مرگ و میر در کشور ما بیماری‌های قلبی و عروقی است.


منبع: خبرگزاری گیتا